la llegenda de Sant Valentí

El 14 de febrer, com cada any, se celebra Sant Valentí, patró dels enamorats.

PERÒ QUI VA SER SANT VALENTÍ? Es diu que Sant Valentí va ser un bisbe romà en els temps de l’emperador Claudi II en el segle III. Segons explica la llegenda, aquest emperador es va caracteritzar per reformar l’exèrcit amb unes normes molt estrictes, entre les quals destaca la prohibició que els soldats es casaren: per a Claudi II, els joves havien de lluitar, no formar famílies, entenent que els homes lluitaven millor si estaven solters i, per tant, amb menys lligams.

L’aleshores bisbe alentí, famós i respectat perla zona, es va mostrar en contra de la decisió i, en secret, va començar a casar a joves enamorats. Fins i tot explica la història que arreglava els encontres d’amagat entre els soldats i les seves esposes.

Párrafo
En conèixer això, l’emperador ho va manar cridar i, davant la negativa de Valentí de retractar-se del seu comportament, ho va condemnar a morir decapitat. Just abans de la seva mort com a màrtir de l’Església, el jutge Asteri va voler burlar-se del bisbe i li va dir que, si era veritat el que explicava sobre el Cristianisme, podria retornar la vista a la seva filla cega. La llegenda assegura que Valentí va retornar la vista a la filla del jutge, Júlia, i que tota la seva família es va convertir al Cristianisme, la qual cosa no va evitar la mort del Bisbe el 14 de febrer de l’any 270

La filla del jutge va plantar sobre la tomba de Valentí un ametller, per la qual cosa ara aquest arbre també es considera símbol de l’amor.


Deixa un comentari